Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <strong id=Återvinnare. ”De flesta känner att sopor är nåt som bara ska lösas. Därför vill vi göra det enkelt och smidigt att göra rätt. Vi är till exempel suveräna på det här med containrar,” säger Recyclas vd Sebastian Tamm.">
Återvinnare. ”De flesta känner att sopor är nåt som bara ska lösas. Därför vill vi göra det enkelt och smidigt att göra rätt. Vi är till exempel suveräna på det här med containrar,” säger Recyclas vd Sebastian Tamm.

Söker hallänningar som vill hjälpa till att återvinna

Det kan vara svårt för villaägare att veta hur de ska bli av med grovsoporna efter altanbygget. För verksamheter kan det vara ännu svårare att veta vilket återvinningsföretag som erbjuder bästa lösningen för avfallshantering. Därför finns Recycla, Sveriges enda jämförelsesajt som samlar avfallsbolag över hela landet. Nu söker de nya medlemmar i Halland.

– Återvinningsmarknaden har flyttat ut på nätet i och med oss. Vi vill hjälpa människor att välja rätt, säger Recyclas vd Sebastian Tamm.

Sebastian hade arbetat inom återvinning i flera år och kände att branschen blivit omodern. Det saknades transparens och han ville öka människors kännedom om vad som faktiskt gäller när det kommer till avfall och återvinning.

– Det finns ett upplevt monopol när det gäller den här frågan. Vi behövs för att säkerställa att Sverige blir bättre på att återvinna, säger han.

Sebastian Tamm startade Recycla för drygt tio år sedan, och idag har jämförelsesajten vuxit till Sveriges största marknadsplats för avfall och återvinning, med över tusen anslutna återvinningsföretag över hela landet.

Extern Länk: Läs mer om hur du blir medlem hos Recycla

Miljön viktigast

Den unika jämförelsetjänsten har utvecklats till en ovärderlig informationskälla för alla som behöver göra sig av med skrot och övrigt avfall. För de kommunala återvinningsföretagen har bara monopol på hushållssopor och latrin. Övriga typer av avfall kan återvinnas av andra aktörer.

– Vi vill vara det enkla, gröna alternativet. Det ska vara lätt att göra rätt, säger Madicken Pettersson som är E-Commerce manager på Recycla.

Recycla säkerställer att alla medlemmar följer gällande lagar och regler. Och lika viktigt är det att kunna garantera att miljön alltid kommer i första rummet.

– Folk orkar inte alltid bry sig om sopfirmor, därför gör vi det jobbet åt dem, säger Sebastian Tamm.

Extern Länk: Läs mer om hur du hyr container

Rådgivning. För privatpersoner och företag som har frågor om avfall och återvinning är det bara att skicka in en förfrågan, så hittar Recycla bästa möjliga lösning. Att ställa frågan är helt gratis."Det ska vara lätt att göra rätt”, säger Recyclas Madicken Pettersson.
Rådgivning. För privatpersoner och företag som har frågor om avfall och återvinning är det bara att skicka in en förfrågan, så hittar Recycla bästa möjliga lösning. Att ställa frågan är helt gratis."Det ska vara lätt att göra rätt”, säger Recyclas Madicken Pettersson.

Företag och privatpersoner

När Recycla startade var det nästan uteslutande företagskunder som hörde av sig. Under coronapandemin svängde det sedan plötsligt. Många passade på att renovera hemma, och hörde av sig med frågor som handlade om allt från sopcontainrar till bortforsling av vitvaror.

– Det blev ett stålbad, men det gjorde att vi nu är lika bra på båda delarna. Vi kan ta oss an det mesta från både privatpersoner och företag, säger Sebastian.