Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Roxettefesten har börjat

Roxettefans från världens alla hörn samlades igår kväll på Leifs lounge. Bland guldskivor och Gessle-gitarrer började laddningen inför kvällens konsert.

Fans från hela världen strömmar nu till Halmstad för kvällens Roxettekonsert. Förväntningarna är skyhöga. Halmstad – Per Gessles hemstad – är helig mark. Ett 50-tal av de allra mest hängivna fansen samlades igår på Leifs Lounge i Tylösand för att ladda upp. Stämningen var förväntansfull och uppsluppen. Här känner alla varandra. Vi träffar det äkta paret Lionel Zaragocim och Brenda Donatti från Argentina. De bär båda tröjor med Roxette-motiv och har sparat i två år för att kunna resa till Sverige och gå på konserten.

– Bara flygbiljetten hit kostar fyra argentinska månadslöner. Men Marie bor här på hotellet och jag hälsade på henne förut, det är så stort att det inte ens kan mätas i pengar, säger Lionel Zaragocim.

Jag frågar vad han sade när han träffade Marie.

– Jag sa ”jag älskar dig, jag älskar Sverige”, svarar Lionel på klockren svenska.

Han berättar att både han och Brenda tar lektioner i svenska, och att deras bröllop var en enda stor hyllning till Roxette.

– Vi gjorde en egen musikvideo där vi spelade Per och Marie. Roxette är helt magiska, jag behöver dem för att leva!

Ett annat hardcore-fan är Alison Lowther från engelska Manchester. Hon var på Roxettekonserten i Sundsvall den sjunde augusti. Sedan åkte hon direkt hem och fixade två nya tatueringar. Nu visar hon stolt upp ett Gyllene Tider-motiv i nacken och ett Roxette-motiv på armen för kompisarna.

– Vi är en enda stor familj, förklarar hon, och fortsätter:

– Det är alltid något nytt ansikte, men de flesta har jag träffat förut. Vi håller kontakten genom Facebook.

Alison Lowther har älskat Roxette ända sedan augusti 1991, då hon hörde låten ”The big L”. Hon spelade den om och om igen i flickrummet.

– Mamma blev tokig. En dag hade hon köpt LP-skivan och lagt den på min huvudkudde tillsammans med en lapp. ”Snälla byt låt” stod det, skrattar Alison Lowther.

Det var även stödet från de andra fansen som hjälpte Alison att komma över sorgen när hennes mamma avled för ett år sedan.

– Nu känns det som jag träffar mina syskon, även fast vi kommer från helt olika delar av världen, säger hon.

Syskonskap till trots så finns det en sak som gänget inte gärna talar högt om, nämligen när de planerar att börja köa.

– Kampen om en plats mitt framför Per och Marie är stenhård. I Sundsvall köade jag från klockan sex på morgonen. I natt funderar jag på att sova utanför entrén. Men det är topphemligt än så länge, säger Alison Lowther.