Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Roxette släpper biljetter till genrep

På lördag startar Roxettes comebackturné i Sundsvall som nästa lördag når Halmstad. Men redan på onsdagen klockan 11 släpps 600 biljetter i Tylösand för genrepet på Leifs Lounge senare under kvällen.

– Det kommer inte att gå att köpa biljetter på nätet eller via Ticnet utan bara på plats, påpekar Per Gessle och ser fram emot att hålla traditionen med genrep på hemmaplan vid liv.
– Ja, det ska bli fantastiskt kul. Även om det inte blev inför den senaste turnén, ”Party Crasher” så har det ju blivit lite av en tradition att göra ett klubbgig på Leffes, säger Per och avser att såväl ”En händig man” (2007) som Gyllene Tiders (2004) och ”Mazarin”-turnéerna (2003) föregicks av spelningar på Leifs Lounge.
– Jag menar, det blir inte samma ljus eller scenkläder. Men själva spelningen blir nog snarlik eftersom vi ska testa vilka låtar som fungerar, där vi sedan kanske plockar bort någon låt och ersätter med en annan.

Efter att repat med bandet i Tylösand den senaste veckan känner han och Marie Fredriksson sig väl förberedda inför miniturnén som förutom Sundsvall och Halmstad når även danska Skanderborg (8 augusti), norska Stavanger (21 augusti), Moskva (10 september) och St Petersburg två dagar senare.
– Det låter nästan för bra... skrattar Gessle och strör lovord över Christoffer Lundquist (gitarr, sång), Clarence Öfwerman (keyboards), Magnus Börjesson (bas, sång), Pelle Alsing (trummor) och Malin Ekstrand (kör).

Förutom att Malin Ekstrand har ersatt Helena Josefsson så är bandet detsamma som hans senaste soloturné.
– När jag gav mig ut på ”Party Crasher”-turnén med det här gänget så fanns förstås Roxette i bakhuvudet. Det är ett gitarrbaserat band, inga clicktracks, sequensers och en massa maskiner längre och det gillade Marie också.

I morgon tjuvstartar Roxette-tåget.