Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rosén lämnar HBK – Halmia nästa...?

I fjol fick han HP-Dribblern som den bästa fotbollsspelaren i tidningens spridningsområde under 2010. Men efter 9.5 säsonger och 228 allsvenska matcher lämnar veteranen Mikael Rosén nu Halmstads BK och kan hamna – hos grannen IS Halmia.

– Jo, det är ett av alternativen, men inte det enda, påpekar ”Gus”.

Den gångna säsongen blev inte alls som han hade tänkt sig. Varken för laget som för första gången på 19 år tvingas ta steget ner i den näst högsta divisionen. Eller han själv som hade svårt att ta en ordinarie plats under de nya tränarna, först Pep Clotet Ruiz och därpå Jens Gustafsson.

– Jag fick en olycklig början, där jag var sjuk i uppstarten och i stället satsade Pep på andra spelare. Men när resultaten uteblev fick jag chansen, minns Gus.

Tills han lagom till tränarbytet när Jens Gustafsson ersatte Pep blev skadad och sedan återigen sjuk.

– Det var ett virus som gjorde att hela huvudet svullnade upp. Så under hösten kunde jag träna ena dagen och vara sjuk nästa igen. Det blev inte alls någon ordning och jag kom inte upp i normal kapacitet, konstaterar den 37-årige veteranen som under sitt sista HBK-år kom upp i 19 matcher varav tolv från start.

– Det kändes som om vi aldrig riktigt hittade den röda tråden. Det var för mycket nytt på en gång, både på och utanför planen, analyserar han den gångna säsongen.

Men några problem med motivationen har den 37-årige Rosén sannerligen inte och därför var han inte alls främmande för ännu en säsong i HBK.

– Jag fick så småningom beskedet att det inte fanns intresse för en förlängning så då var det inte så mycket att fundera över.

Läs hela intervjun i lördagens tidning.