Halmias tränare Håkan Magnusson var nöjd efter den klara segern mot Nittorp.

Halmiadagen började bra på Örjans vall. Det såg klubbens damlag till genom att köra över tabellfyran Nittorp. Med det har Halmia bäddat för en seriefinal mot Mariebo nästa helg.

Div 1 Mell Götaland

Halmia 4

Nittorp 0

Tränare Håkan Magnusson hade givetvis inte mycket att klaga på.

– Vi har ett spel som börjar sätta sig mer och mer offensivt. Vi har ett försvarsspel som var bättre i dag än tidigare, berömmer Magnusson som fick se sitt lag grundlägga segern i den första halvleken.

Matilde Abrahamsson gjorde 1–0 på hörna inför cirka 100 personer på Örjans vall. 2–0 bokfördes på Frida Jingblads konto, men kom aningen turligt.

– Det var ett motlägg som ser ut som ett självmål men det tog på Frida in, säger Magnusson som fick se Halmia tappa i kvalité efter 2–0.

NIttorp var inte ofarligt och hotade då och då med sitt djupledsspel. Reduceringschanser fanns och borde absolut ha omvandlats till mål när Moa Glans kom helt fri strax före paus. Avslutet var bra men Isabelle Sandströms räddning var högoktanig. Halmia hade då dessutom hunnit med att göra 3-0 när Emelie Helmvall hittade rätt med ett fint skott i 38:e minuten.

Därmed försvann också spänningen till den andra halvleken.

Men mål bjöds det på, om än "bara" ett. Efter en vacker dribblingsräd signerad Matilda Olsson, kunde Emma Harrysson, en av planens förgrundsfigurer, avrunda en fin insats med att kruta in 4–0.

Halmia gick i och med segern upp i serietopp. Men tvåan Mariebo har en match mindre spelad. Hur den än slutar möts Halmia och Mariebo i en serifinal kommande helg.