Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Provspelare målskytt i HBK

I allsvenskan gick Mjällby segrande från Örjans vall. Det gjorde inte klubbens B-lag när HBK:s dito tog gruvlig revansch. En av målskyttarna – Guri Baqaj, provspelare från Albinoleffe.

Det var, som siffrorna visar, inget snack om saken. Mjällby hade ingenting att sätta emot när ett taggat HBK satte högsta fart från första sekund.

Redan efter två minuter öppnade Michael Thomas målskyttet, och amerikanen skulle även bli den som avslutade målkalaset cirka 88 minuter senare. Då rullade han behärskat in 8–0 (!!!), hans tredje mål i matchen.

– En fantastisk laginsats. Det var rejält både offensivt och defensivt och när vi tappade boll så vann vi tillbaka den direkt. Och fina mål bjöd vi också på, konstaterade HBK-tränaren Michael Svensson, som gav Kristoffer Thydell extra .

Och vilket som var det snyggaste av de åtta var det inget snack om. Det tillkom efter 30 minuter, innebar 3–0, och för den briljanta frisparken, som satt klockrent i krysset, stod högerbacken Niclas Johnsson.

Tur?

– Skicklighet! replikerar Johnsson snabbt och flinar.

– Jag har ju aldrig fått chansen innan, bara någon gång kanske och då gick nog bollen 100 meter över. Men jag sköt alltid frisparkarna i Skrea och jag har tränat många timmar här ute, berättar 19-åringen och blickar ut över arenan.

Några minuter före Johnssons mål presenterade sig ett nytt namn på Örjans vall genom att göra 2–0 – Guri Baqaj. För två år sedan lämnade Baqaj Malmö FF för LB07 innan han därifrån gick till italienska Serie B-klubben Albinoleffe. HBK:s chefstränare Lasse Jacobsson känner till den 19-årige anfallaren väl sedan tidigare.

– Jag plockade upp honom i LB07 när jag var där. Han var 17 år då och var en stor anledning till att vi höll på att hålla oss kvar i superettan.

– Han är en bra bollmottagare, stark i kroppen. Och målet han gjorde i dag var ju ett riktigt anfallsmål när han klev in framför backen och satte dit ett inlägg.

Hur aktuell är han?

– Nja, det var han som ringde, han har inte fått lön på tre, fyra månader från Albinoleffe som har ekonomisk kris och han har rätt att bryta kontraktet så han har åkt hem och ska visa upp sig hos oss denna veckan.