Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Prisbelönad köksdesign till Sverige – premiär i Halmstad

Metall, betong, glas och trä. Det pratas om kvalitet och tysk ordning som utseendemässigt ska sticka ut bland skandinavisk design. När Tysklands i särklass mest populära premiumkök nu för första gången nått Skandinavien, så finns en av endast tre unika återförsäljare i Halmstad.

Skandinavisk design har svenskarna koll på. Däremot tycks många ha missat att tysk inredning nått stora framgångar – i alla fall genom flera gånger prisbelönade Leicht, Tysklands största producent av premiumkök.

Leichts kök är redo för den svenska marknaden.

Detta har snappats upp av Frounberg’s Lokstallarna som alldeles nyligen fått in de första provluckorna och bänkskivorna till butiken på Stationsgatan i Halmstad. Någon gång när sommar blir sensommar kommer dessutom den första utställningen av ett Leicht-kök stå klar i butiken.

Läs mer om Leichts premiumkök i Halmstad och bläddra i bildgallerier här!

– När man tänker på det ser man direkt att det är ett tyskt kök. Ordningen och kvalitén lyser igenom, detaljerna, den totala finishen, allt. Leicht-köken är annorlunda men skulle ändå passa väl in i ett klassiskt svenskt hem, säger Jonna Johansson, butikschef på Frounberg’s Lokstallarna.

Bytt butiksnamn

Hon är lyrisk över att snart få komma igång med att sälja köket på allvar. Butiken har till och med bytt namn från JKE Design för att kunna få in det tyska premiumköket i sitt sortiment.

Jonna Johansson, Marie Månsson och Ulle Svensson på Frounberg's Lokstallarna i Halmstad.

– Vi kunde inte sälja andra kök under det tidigare namnet och vi ville inte vara beroende av ett enda köksmärke, så nu tar vi chansen att bygga upp Frounberg’s som varumärke. JKE kommer fortsätta utgöra en stor och självklar del av vårt sortiment men nu hoppas vi kunna nå nya kunder som söker något annat, förklarar Jonna Johansson.

"Vi vågar vara först"

Att satsa på ett premiumkök, som generellt sett har en låg kännedom på den svenska marknaden, kallar Jonna för modigt.

Ta reda på mer om köken på Frounberg’s Lokstallarna i Halmstad här!

– Redan i dag sticker vi ut med vår speciella lokal och nu tar vi allt ett steg längre. Vi vågar vara först och det ska bli jättespännande att se hur Leicht tas emot här i Halmstad.

Smarta unika lösningar

Det tyska företaget kan bland annat leverera luckor i äkta oxiderad metall, betong eller heltäckande glas. Träfaneren är alltid mönsteranpassad.

– Framför allt är det detaljer jag gillar, som att greppen och fronterna har samma färg eller att köket med fördel kan dras från golv till tak utan socklar och lister. Det finns många smarta lösningar som vi inte sett tidigare, trots all erfarenhet som finns i vår butik. Det är väldigt roligt, säger Jonna Johansson.

Vilka tror du kommer att tilltalas av dessa premiumkök?

– De som är designintresserade, spenderar mycket tid framför inspirationsbilder på sociala medier och som vill ha det lilla extra. Det är ofta de personerna som är medvetna och förstår skillnaden på ett premiumkök och ett "gör det själv"-kök, både när det kommer till design, kvalité och service.

Men sticker det inte iväg prismässigt?

– Ett Leicht-kök behöver absolut inte bli dyrare än andra kök. Det handlar om vilka tillval man gör, precis som med övriga märken.