Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stjärnskott. Jesper Nyberg, Unnaryds SPSK, börjar få det trångt i prisskåpet. I helgen tog 21-åringen både guld och silver på SM.

Prestigeseger gav Nyberg nytt guld

Stjärnskottet Jesper Nyberg fortsätter att skörda medaljer. Viltmålsskytten kan nu titulera sig svensk mästare även inomhus efter att ha vunnit prestigefinalen mot Emil Martinsson.

SM-guldet i Eskilstuna kom på 10 meter running target, regelbundna lopp. Grundomgången slutade med en andra plats bakom Emil Martinsson, som tillhört världseliten i över ett decennium. Men efter att ha besegrat Niklas Bergström, Glaskogens JSK, i semifinalen, visade Jesper Nyberg klass i finalen som pangades hem med 6-1.

– Jag försökte hålla mig innanför tian och det gjorde jag. Samtidigt gjorde Emil några misstag i början och fick jaga, berättar 21-åringen från Böjeryd.

Nyberg besegrade Osbyskytten Martinsson även på ute-SM i fjol och utmärkte sig nyligen på EM i Ungern då han knep ett brons.

Börjar det lukta tronskifte inom svensk viltmålsskytte?

– Emil är nog lite bättre fortfarande, men jag har närmat mig och visat att jag kan slå honom ibland, säger Nyberg.

Och att Martinsson inte överger tronen hur som helst visade han genom att skjuta hem guldet i blandloppen. Martinssons 391 poäng var bara två poäng från sitt egna svenska rekord och fem poäng före silvermedaljör Nyberg.

– Jag har inte skjutit bättre än det, så jag är nöjd. Emil sköt dessutom riktigt bra så det är inte mycket att säga om, tycker Nyberg.