Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen utreder människohandel bakom tiggeriet

Polisen misstänker att tiggare utnyttjats på Halmstads gator för att de ska samla in pengar till två personer som exploaterat dem för sin egen vinnings skull.

HALMSTAD. Polisen har anhållit två personer som misstänks som delaktiga i människohandel. Utredningen som polisen börjat med ligger i sin linda och de vill inte gå ut med någon information som kan förstöra utredningen.

- Utredningen är i ett känsligt läge, men vi har två anhållna. Det är en man och en kvinna. Jag vill inte säga hur gamla de är eller något kring deras identiteter, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef på Hallandspolisen.

En misstänkt anhölls under onsdagen och en under torsdagen. Det är Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare på internationella åklagarkammaren, som leder förundersökningen men han vill i nuläget inte besvara några frågor om ärendet.

Människohandeln ska ha organiserats så att personer har tvingats till att tigga i Halmstad och på andra platser. Men polisen vill inte gå in på vart de andra platserna är, om det är i andra delar av länet eller i riket.

- Vi har flera målsägare i ärendet och vi har hållit första förhör med de anhållna men jag kan inte gå in på hur de ställer sig till vad de anklagas för, säger Lars Grimbeck.