Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Glad. Christian Hertz och Daniel Bergqvist är nöjda och glada med att ha nominerats till tävlingen.

Pennybridge nominerat till pris

Mer pengar till välgörande ändamål. Det är Pennybridges mission. Nu har företaget nominerats att bli ett av de 100 mest innovativa företagen i Europa.

– Det känns fantastiskt roligt att uppmärksammas, det blir en bekräftelse på att vi är något på spåren, säger Daniel Bergqvist, grundare och vd.

Alltihop började för några år sedan. Killarna som känt varandra sedan länge ville starta något som skulle göra skillnad. Lösningen blev Pennybridge. En affärsidé som handlar om att det ska vara enkelt att skänka pengar. I stället för att ha avtal med en eller ett par särskilda välgörenhetsorganisationer vill de att man ska kunna dela sina pengar mellan hur många organisationer som helst. Ett slags välgörenhetens Spotify.

– I dag är det också så att många väljer bort att ge eftersom man inte har några mynt i fickan som man hade förr. Där vill vi kroka arm med den nya kontantlösa ekonomin, säger Daniel Bergqvist.

De har nu arbetat på under några år. Tid de använt till att bygga företaget från grunden. De har implementerat Global compact, FN:s 10 principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljöengagemang och liknande. De arbetar hårt för att alltid agera schysst och de är noga med att alla leverantörer de använder också arbetar med bra villkor.

– När man arbetar seriöst med välgörenhet måste man bygga väldigt mycket förtroendekapital, så det har vi arbetat stenhårt med, säger Christian Hertz.

Och här kan man säga att nomineringarna dockar in perfekt. Ju fler nomineringar de samlar på sig desto mer bekräftelse på att de är seriösa och gör något viktigt och bra får de. Något som kan leda in i framtiden. Alltihop samtidigt som det bygger förtroende. Just nu är de nominerade till två tävlingar.

En i New York och så Red Herring top 100 Europe Award, en tävling som listar de 100 mest innovativa bolagen i Europa. Google, e-Bay och Skype är några av de som varit med på listan tidigare.

– Vad det skulle betyda om vi vinner? Då blir det till att snabbt packa tandborsten och åka till Amsterdam, säger Christian Hertz.