Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Olsson visade vägen för HBK i cupen

Halmstads BK hade inga större problem att besegra seriekollegan Frej med 2–0 på Skedalahed i första matchen i Svenska cupen. Men det kunde ha varit betydligt större siffror.

Svenska cupen

Halmstads BK 2

Frej 0

– Ja, jag är kanske lite besviken för att vi inte gjorde fler mål – det kunde faktiskt ha varit 4–0 eller 5–0, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Stor hjälte blev nyförvärvet från Jönköpings Södra, Fredrik Olsson, som gjorde båda målen i första halvlek.

Först blev han frispelad av Antonio Rojas och satte säkert 1–0 bakom Marko Atanackovic i 20:e minuten. Sekunderna innan pausvilan höll han sig framme igen efter ett väldigt vackert HBK-anfall.

– Det är knappt jag kommer ihåg hur målet gick till, men Antonio spelade in till mig och jag placerade in bollen på en touch, konstaterar Fredrik Olsson.

Då hade norrmannen Alexander Ruud Tveter missat en straff i sjunde minuten och Sead Haksabanovic haft ett skott i insidan av stolpen.

HBK fortsatte att skapa chanser även efter paus och 3–0 hängde i luften vid ett flertal tillfällen. Ruud Tveter hade två heta tillfällen mitt framför mål och Olsson var på vippen att tråckla in ett tredje.

– Hade jag haft lite mer kräm i benen så... Jag var som en traktor i löpningarna i slutet, funderar Olsson.

Frej hade inte så värst mycket att komma med, men hade i alla fall en ribbträff i andra halvlek av alerte anfallaren Oke Akpoveta.

– 2-1 där och det kunde kanske ha blivit match, men jag är glad för att vi var så tajta i försvaret. Frej hade inte så många chanser, tycker Jönsson.

Sead Haksabanovic blev skadad i en duell i mitten av andra halvlek och fick lämna planen.

– Han fick en smäll i huvudet och fick en blåtira. Det var bättre att ta det säkra före det osäkra och ta honom av banan, säger Jönsson.

HBK fick den start på tävlingsmatcherna som laget önskat och möter nu Degerfors i cupen på Skedalahed nästa lördag.

– Det var kul att jag fick göra mål och att vi fick ta tre viktiga poäng. Segern var fullt rättvis, men ska jag vara ärlig så har vi fortfarande en del att slipa på. När vi får press på oss så vågar vi inte hålla i bollen, anser Olsson.

Han tillägger:

– De tre senaste matcherna har dock totalt sett varit bra, men vi måste fortsätta utvecklas fram till dess att Superettan startar.