Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hela gänget. Yasuo och Kajsa Takenaka (till höger) har delat med sig av sin kunskap och utbildat Maxi Flygstadens medarbetare i det japanska köket. Bild: Patrik Ljungman
Hela gänget. Yasuo och Kajsa Takenaka (till höger) har delat med sig av sin kunskap och utbildat Maxi Flygstadens medarbetare i det japanska köket. Bild: Patrik Ljungman

Nytt på Maxi Flygstaden – färsk sushi alla dagar i veckan

Nu är den på plats – Maxi Flygstadens egen sushibar. I samarbete med Kajsa och Yasuo Takenaka har butiken tagit fram ett unikt sushi-koncept.
– Vi har valt ut favoriterna från restaurang Takenaka och anpassat sortimentet efter vår kundkrets, berättar Anette Bengtsson, butikschef.

– Att kunna erbjuda färsk sushi i butiken har länge varit en dröm. Det är verkligen något som våra kunder har efterfrågat, fortsätter hon.

I samband med ombyggnaden av butiken tog ICA Maxi Flygstaden chansen att förverkliga planerna, men i stället för ICA:s eget sushi-koncept valde man att satsa på ett lokalt samarbete.

– Takenaka är ett väldigt starkt varumärke. Genom att skapa vårt eget koncept kan vi forma och utveckla sortimentet beroende på vad kunderna vill ha. Dessutom känns det så klart extra roligt att gynna ett Halmstadföretag, säger Anette.

Sushi för alla smaker

Grundsmakerna är de samma som hos Takenaka men utbudet kommer att se lite annorlunda ut. Tanken är att det ska finnas något för alla.

– Vi har anpassat sushin för butikens kunder och har till exempel ett veganskt och ett barnvänligt alternativ. Vi erbjuder även sushi med kyckling och biff för den som inte gillar rå fisk, berättar Yasuo Takenaka.

Han och Kajsa har utbildat Maxi Flygstadens personal och kommer att finnas med i bakgrunden och coacha dem.

– Det känns tryggt att ha Kajsa och Yasuo med, deras kunskap och erfarenhet är ovärderlig. Vi ser det som en kvalitetssäkring, säger Linnea Larsvi, driftledare för sushibaren.

Det är hon, som tillsammans med fem medarbetare, tillverkar sushin på plats i den nya sushibaren mittemot butikens manuella delikatess.

– Hos oss ska det finnas fräsch, nygjord sushi sju dagar i veckan, säger Linnea.

Allt under ett tak

Sushin säljs i färdigpackade lådor, det är bara att välja vilket alternativ man vill ha, plocka sin låda och betala på vägen ut – enkelt och smidigt.

– Nu kan våra kunder fixa allt till fredagsmyset på ett ställe. Hos oss blir alla i familjen nöjda, även om inte alla är sushi-älskare, säger Anette Bengtsson.

Planen är att även kunna erbjuda sushin online inom en snar framtid.

– Vi vill underlätta våra kunders vardag. Det blir ett stort plus att kunna få med sig en kasse sushi samtidigt som man hämtar sin online-beställning, säger Anette.