Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nytt guld till Unnaryd – nu väntar JEM

Svensk juniormästare – för andra året i rad. Unnaryds PK:s Viktor Hoving, 19, fick på nytt kliva upp överst på prispallen under SM-veckan i Sundsvall.

Precis som i fjol sköt han hem JSM-guldet i luftpistol. Nu väntar EM i Italien första veckan i mars.

– Jag är nöjd – men resultatet kunde ha varit bättre, säger han om SM-triumfen, hans sista i juniorklassen innan han blir senior.

Herr Hoving är uppenbarligen en ung man med höga krav på sig själv. För han vann överlägset:

I grundomgången sköt han 556 poäng och var sju poäng före tvåan Magnus Abrahamsson, Öckerö.

– Det räckte ju, konstaterar Hoving.

– Jag vill vara uppe i 570, men förutsättningarna var inte perfekta för det. Jag åkte tåg och var förkyld.

I finalen sköt han 98,5 poäng och utökade avståndet till Abrahamsson till 9,6 poäng. Men inte heller där gav han sig själv godkänt.

– Jag är ganska dålig på finaler nu för tiden. Jag var bra innan och försöker bli bra igen. Det är någonting med huvudet – skjuter du ett dåligt skott så ska du kunna hantera det och inte rusa i väg och skjuta en massa dåliga skott till. Men det börjar väl vända.

Hoving, som är uppvuxen i Vret utanför Lidhult, gick förra året ut skyttegymnasiet i Strömsund. Numera bor han i Halmstad och studerar till utvecklingsingenjör på högskolan. En utbildning som inte är helt enkel att kombinera med en elitsatsning i skytte.

– Jag försöker träna så mycket som det går, säger han.

EM avgörs i italienska Brescia 1–7 mars.

Ambitionerna där?

– Skjuter jag bättre än förra året är jag nöjd. Jag sköt någonting på (5)50 då och minns att jag var j-ligt arg. Jag vill ju vara uppe över 70 och inte hålla på och fjanta runt 50.