En bil har träffats av tegelstenar från en fastighet som fått stora skador under ovädret Arwen i Roker, Sunderland i England.
En bil har träffats av tegelstenar från en fastighet som fått stora skador under ovädret Arwen i Roker, Sunderland i England. Bild: Owen Humphreys/AP/TT

Två döda i brittiska ovädret Arwen

Två personer har omkommit sedan stormen Arwen drog in över de brittiska öarna. Ovädret har lett till stora trafikproblem och omfattande strömavbrott.

ANNONS

En man omkom på fredagen då han satt i en bil som träffades av ett omkullblåst träd i staden Antrim i Nordirland. En annan man omkom när han träffades av ett träd i Lake District i nordvästra England.

Vädervarningar utfärdades på fredagen och vindstyrkor på omkring 44 sekundmeter har uppmätts i Brizlee Wood i Northumberland i England, enligt landets nationella vädertjänst Met Office, rapporterar Reuters.

Längre söderut, i staden Rochdale, fastnade runt 120 lastbilar i snön, rapporterar BBC.

"Farliga vågor"

Under fredagen uppmanade Met Office människor att hålla sig borta från kusten på grund av att ovädret Arwen kunde orsaka farliga vågor och bråte.

ANNONS

Ovädret har orsakat stora avbrott i färjetrafik och tågtrafik och vägar har blockerats, vilket har lett till att människor tvingats sova i sina bilar under natten, enligt polisen. Engelska tågbolaget LNER stoppade trafiken på vissa tågsträckor på fredagen och uppmanar resenärer att inte resa förrän på måndag. Även skotska ScotRail har ställt in avgångar.

Över 130 000 abonnenter i olika delar av landet blev av med strömmen under natten på grund av stormen, men många av dem har under lördagen fått tillbaka elen.

Fortsatt kallt

Vindarna har börjat mojna under lördagsförmiddagen. Dock varnar Met Office för svåra förhållanden med halka i delar av England och Skottland från lördag eftermiddag till klockan 11 på söndagen, och avråder från resor som inte är helt nödvändiga.

Låga temperaturer väntas hålla i sig i stora delar av landet fram till måndag eftermiddag, och myndigheterna uppmanar människor att titta till äldre grannar och anhöriga, speciellt de som lever ensamma eller har allvarliga sjukdomar, skriver BBC.

ANNONS