Expresidenten Donald Trump vill göra svärdottern Lara Trump till vice ordförande i det Republikanska partiet, som han räknar med snart ska nominera honom som presidentkandidat i höstens val. Arkivbild.
Expresidenten Donald Trump vill göra svärdottern Lara Trump till vice ordförande i det Republikanska partiet, som han räknar med snart ska nominera honom som presidentkandidat i höstens val. Arkivbild. Bild: Alex Brandon/AP/TT

Trump vill ge svärdotter toppost i partiet

ANNONS

Ex-presidenten Donald Trump ligger på hårt för att få in sin svärdotter Lara Trump som vice ordförande i partiets nationella ledning. Det sker samtidigt som han vill byta ut den nuvarande ordföranden Ronna McDaniel mot partiets ordförande i North Carolina, Michael Whatley.

McDaniel, som utsatts för verbalt krypskytte av Trump och hans anhängare en tid, säger att hon inte har några planer på att avgå, åtminstone inte före primärvalet i South Carolina den 24 februari. Primärvalet där ses som ett vinna eller försvinna-val för den enda kvarvarande utmanaren till Donald Trump, Nikki Haley, om att bli partiets presidentkandidat mot Demokraternas Joe Biden i november.

ANNONS

Trumps missnöje med McDaniel och den övriga ledningen för partiet nationellt uppges handla om att han anser att de inte ägnar tillräckligt med kraft åt att stödja hans ogrundade påståenden om valfusk när han förlorade presidentposten till Biden 2020.

ANNONS