- Vi kom överens om en siffra som var väldigt, väldigt bra", säger Demokraternas gruppledare i senaten, Chuck Schumer, efter mötet i Vita huset.
De enades om att satsa motsvarande nästan 19 biljoner kronor för att uppfylla bägge partiers önskan om att förbättra vägnät, broar, flygplatser, järnväg och bredbandstillgång i USA.
- Det fanns god vilja i detta möte och det var annorlunda jämfört med vissa andra möten som vi har haft, vilket är en väldigt bra sak, säger Schumer.
Efter en lång tids osämja inom en rad olika områden kommer partiernas toppfigurer nu göra en gemensam ansats för att få satsningen godkänd av kongressen.
Splittrat i huvudstaden
I det infekterade Washington DC, som de senaste veckorna polariserats ytterligare av den så kallade Rysslandsutredningen, ifrågasatte bedömare om ledarna över huvud taget skulle komma att prata om vägar och broar.
Representanthusets talman Nancy Pelosi lät dock positiv när hon offentliggjorde träffen i förra veckan. Infrastruktur och sänkta priser på medicin är två sakpolitiska områden där Demokraterna och Vita huset borde kunna hitta gemensam grund, sade hon enligt webbtidningen Politico.
Annat var det i januari då Trump, Pelosi och Chuck Schumer träffades i Vita huset. Då var ämnet den då pågående nedstängningen av statsapparaten och presidentens krav på miljardbelopp till en gränsmur mot Mexiko – och mötet slutade abrupt.
"Har just lämnat mötet med Chuck och Nancy, ett totalt slöseri med tid", skrev Trump på Twitter och hänvisade till Pelosis nej till en mur eller en stålbarriär.
"Jag sade bye-bye, inget annat fungerar".
Olika uppgifter
Några veckor tidigare höll gruppen ett annat uppmärksammat möte i Ovala kontoret, även det om statsbudgeten och gränssäkerhet. Där, inför rullande tv-kameror, hotade en till synes aggressiv Trump att just stänga ner statsapparaten om han inte fick igenom sina krav medan Schumer upprepade gånger sade "vi är inte överens".
Men vissa detaljer kring mötena, bland annat huruvida Trump "stegade ut" från träffen i januari i vredesmod eller inte – som Chuck Schumer har hävdat – beror på vem man frågar. Vita huset och närvarande republikanska politiker beskriver snarare ett artigt avslut, enligt bland andra tidskriften Tim e. Men i det politiska USA, där många försöker framställa en händelse till sin fördel, ligger mycket i betraktarens öga.
Bakgrund: USA:s president Donald Trump
Till mångas förvåning besegrade den republikanske affärsmannen Donald Trump demokraten Hillary Clinton i presidentvalet 2016. Han svor ämbetseden och flyttade in i Vita huset den 20 januari 2017. Hans vallöfte var att göra USA stort igen – "Make America great again".
Donald Trump föddes 1946 i Queens i New York. Han har en ekonomexamen med inriktning på fastigheter från University of Pennsylvania och har byggt ett fastighetsimperium med fokus på bland annat hotell och golfbanor. Han är en kontroversiell miljardär och tv-personlighet som skrivit ett 15-tal böcker.
Donald Trump är fembarnspappa och inne på sitt tredje äktenskap. Han har varit gift med slovenskamerikanska Melania Trump sedan 2005. Dottern Ivanka Trump arbetar i Vita huset liksom maken Jared Kushner, som är en av Trumps högt uppsatta rådgivare.
Trump tycker om att spela golf och är förtjust i snabbmat. Han är den förste amerikanske presidenten som inte har erfarenhet som folkvald politiker eller militär, även om han övervägt att ställa upp i presidentval tidigare.