Förre presidenten Donald Trump avser att möta strejkande bilarbetare i stället för att delta i den andra tv-sända debatten mellan det Republikanska partiets övriga kandidater till att bli nominerade som Joe Bidens motståndare i valet 2024. Arkivbild.
Förre presidenten Donald Trump avser att möta strejkande bilarbetare i stället för att delta i den andra tv-sända debatten mellan det Republikanska partiets övriga kandidater till att bli nominerade som Joe Bidens motståndare i valet 2024. Arkivbild. Bild: Jose Luis Magana/AP/TT

Trump kan strunta i debatt igen

USA:s förre president Donald Trump verkar vara inställd på att strunta även i den andra tv-sända debatten mellan det republikanska partiets presidentkandidater. Istället riktar han in sig på ett besök hos strejkande bilarbetare.

ANNONS
|

Trump anser att han kan skippa debatterna utan att förlora just något alls. Han leder, enligt opinionsmätningar, stort över de andra som vill bli nominerade som Republikanernas alternativ till den sittande presidenten Joe Biden.

Tv-debatt nummer två hålls i Kalifornien den 27 september men det är då Trump tänker sig en visit hos bilarbetare i delstaten Michigan, enligt The New York Times.

Trumps budskap till bilarbetarna som strejkar hos Ford, General Motors och Stellantis Jeep väntas bli att Biden med sin politik för grön omställning och elbilar är på väg att göra dem obehövliga. Elbilarna kommer Kina att bygga, menar Trump.

ANNONS

Strejken, där uppemot 13 000 anställda deltar, är snart inne på femte dygnet. Samtalen mellan företagen och facket UAW har återupptagits. Ett av företagen, Stellantis Jeep, beskriver samtalen som konstruktiva.

En företrädare för UAW-facket med ansvar för Ohio och Indiana, Dave Green, hävdar att Trump saknar trovärdighet vad gäller fackliga rättigheter och kan inte tänka sig att UAW skulle stödja honom.

– Han är bara ute efter att skaffa sig röster och splittra medlemmarna, säger Green.

ANNONS