”The One Bel Air” har sålts

LYXHUSET: Förra året stod ett av världens största och mest omtalade hus klart. Men ”The One Bel Air” har kantats av ekonomiska problem och varit svårsålt. Till slut fick det säljas på auktion – förhoppningen var 2,7 miljarder kronor för all lyx, men slutpriset kom inte ens i närheten av det priset.

ANNONS
|

Lyxhuset som ligger på höjden i Bel Air blev färdigbyggt 2021, och har fått den hisnande storleken – 10 000 kvadratmeter, vilket gör det till ett av världens största hus. Och ett av de dyraste, om någon velat köpa det för det första utgångspriset på fem miljarder kronor.

Trots att priset nyligen sänktes till 2,7 miljarder kronor lockade det fortfarande ingen köpare och på grund av byggherrens ekonomiska problem lades huset ut på auktion. Enligt Los Angeles Times ska auktion ha lockat intresserade miljardärer från hela världen. Det ska ha varit ett 30-tal spekulanter från Mellanöstern, Asien och Kalifornien som varit och tittat på huset den senaste tiden.

ANNONS

Lyxhuset lockade också många nyfikna och intresserade till auktionssajten. De kom från hela 170 länder, som bland annat Australien, Frankrike, Italien, England och Tyskland. Men när väl själva auktionen startade i början av mars var det fem budgivare från USA och Nya Zeeland med och budade.

Han köpte huset

Strax innan stängning låg det högsta budet på strax under 700 miljoner kronor, men efter ett budrace landat priset på 1,2 miljarder kronor, vilket är avsevärt mindre än utgångspriset på 2,7 miljarder kronor. Trots det är det ändå det högsta pris som ett hus sålts för på auktion. Efter en del avgifter betalats får köparen betala runt 1,4 miljarder kronor för huset.

Köparen heter Richard Saghian och är grundare av fast fashion-företaget Fashion Nova som säljer kläder skor och accessoarer på nätet. Han skriver till LA Times ”att han är en ivrig samlare av fastigheter och insåg att det var en sällsynt möjlighet att få äga en unik egendom som är avsedd att vara en del av Los Angeles historia”.

Det var också Richard Saghian som köpte svenska Aviciis hus i Hollywood Hills 2018.

Innehåller 49 badrum och nattklubb

Så vad får Richard Saghian för sina pengar? Jo, i princip allt för att göra livet lyxigt och bekvämt. Lyxhuset har bland annat 21 sovrum, 49 badrum, fem pooler inomhus och utomhus, vinkällare för 10 000 vinflaskor, ett gästhus på 370 kvadratmeter med egen pool och garage med plats för 30 bilar.

ANNONS

Utöver det innehåller huset skönhetssalong, nattklubb, tequilabar, gym, juicebar, bowlinghall, dansstudio, cigarrlounge, ett godisrum, avsmakningsrum och sex hissar. Det finns också en hemmabio med 40 platser och ett biljardrum.

ANNONS