Hela kvarter har rasat samman i staden Haram i nordvästra Syrien, på gränsen till Turkiet – en av de många orter där räddningsarbetet pågår för fullt.
Hela kvarter har rasat samman i staden Haram i nordvästra Syrien, på gränsen till Turkiet – en av de många orter där räddningsarbetet pågår för fullt. Bild: Ghaith Alsayed/AP/TT

Stor förödelse vid turkiska gränsen

ANNONS

I redan krigshärjade Syrien har byggnader rasat samman i bland annat storstaden Aleppo och staden Haram nära den turkiska gränsen, och mer än 800 människor har dött i Syrien efter måndagsmorgonens kraftiga skalv.

Nu för hjälparbetarna en kamp mot klockan. Familjer har splittrats, skadade måste till sjukhus och de vars hem totalförstörts måste få någonstans att bo innan mörkret och temperaturen faller. Framför allt måste de som fastnat i rasmassorna grävas fram.

Solpaneler är allt som är kvar i spillrorna av raserade byggnader i staden Haram i norra Syrien, där hjälparbetare och boende letar efter överlevande.
Solpaneler är allt som är kvar i spillrorna av raserade byggnader i staden Haram i norra Syrien, där hjälparbetare och boende letar efter överlevande. Bild: Ghaith Alsayed/AP/TT
ANNONS