Polismisshandeln av 29-årige Tyre Nichols har väckt upprörda känslor i USA. Här hyllas han inför en NBA-match. Arkivbild.
Polismisshandeln av 29-årige Tyre Nichols har väckt upprörda känslor i USA. Här hyllas han inför en NBA-match. Arkivbild. Bild: Matthew Hinton/AP/TT

Nichols-fallet: Sju poliser avstängda

Ytterligare två poliser har stängts av för att ha varit inblandad i misshandeln och gripandet av 29-årige Tyre Nichols i USA, meddelar Memphispolisen.

ANNONS

Tyre Nichols misshandlades den 7 januari i år av fem poliser under ett ingripande i Memphis, Tennessee. Han greps efter att ha stoppats för vårdslöshet i trafik.

Det ledde till en konfrontation där Nichols misshandlades svårt.

Tre dagar senare dog han på sjukhuset.

En filminspelning av händelsen släpptes i fredags. Den visar hur Tyre Nichols hålls fast och misshandlas av fem poliser under tre minuter. Poliserna sparkar honom bland annat upprepade gånger i ansiktet.

De fem poliserna har avskedats och åtalats för mord och en rad andra brott i samband med Nichols död. De riskerar upp till 60 års fängelse om de döms.

ANNONS

På måndagen meddelade Memphispolisen att ytterligare två poliser har stängts av från arbetet.

En av dem deltog i gripandet, men var inte på plats under den grova misshandeln, uppger den nu avstängda polisens advokat.

Även tre anställda vid räddningstjänsten har stängts av för att ha brustit i flera rutiner i samband med larmet. De ska bland annat ha misslyckats att bedöma Nichols tillstånd innan den första ambulansen kom till platsen, enligt ett pressmeddelande från brandkåren i Memphis.

Filmen som visar den brutala misshandeln av Nichols har väckt starka reaktioner i USA och har lett till omfattande protester i flera städer.

ANNONS