Tysklands förbundskansler Olaf Scholz gillar att umgås, som här med Estlands premiärminister Kaja Kallas (höger) i Tallinn, men under ordnade säkerhetsformer.
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz gillar att umgås, som här med Estlands premiärminister Kaja Kallas (höger) i Tallinn, men under ordnade säkerhetsformer. Bild: Sergei Grits(AP/TT

Körde med i kolonn för att kramas med Scholz

ANNONS
|

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz hade besökt Frankfurt för att fira Europeiska centralbankens 25-årsjubileum och skulle flyga hem.

Bilkolonnen med rådgivare, polis och livvakt fick dock sällskap på väg till flygplatsen. En privatperson körde med i kolonnen och kunde av bara farten även komma in på Frankfurts hårt bevakade flygplats, rapporterar tyska tidningen Bild.

Väl framme klev föraren ur sin privatbil, stegade fram till förbundskanslern och gav honom en innerlig kram. Först då insåg säkerhetspersonal att mannen inte tillhörde gruppen. Han brottades ned och greps.

Händelsen bekräftas av förbundskanslerns kansli.

– Mötet och kramen på Frankfurts flygplats ingick inte i förbundskanslerns planer. Det var en överraskning för honom, men just då var det inte så mycket mer. Förbundskanslern kände sig inte hotad vid tillfället, säger talespersonen Wolfgang Büchner.

ANNONS

Men skräcken över vad som skulle ha kunnat hända räcker för polis för att inleda en utredning.

ANNONS