En invånare i staden Cherson promenerar förbi en mur av sandsäckar som byggts för att skydda ett postkontor. Bilden togs den 10 november.
En invånare i staden Cherson promenerar förbi en mur av sandsäckar som byggts för att skydda ett postkontor. Bilden togs den 10 november. Bild: Efrem Lukatsky/AP/TT

Civila ukrainare dödade i ryska attacker

Flera civila personer har dödats i ryska attacker längs med fronten i Ukraina, enligt de ukrainska myndigheterna. I öst uppges ett sjukhus ha blivit träffat.

ANNONS

Sjukhuset ligger i den lilla staden Selydove, som ligger strax väster om den under hösten hårt omstridda staden Avdijivka och den sedan länge ockuperade storstaden Donetsk. Där har en person dödats och flera skadats, enligt Ukrainas riksåklagare.

Ytterligare en person dödades i en attack som riktades mot en gruvanläggning i området.

I Selydove dödades minst fyra civila personer i ett ryskt robotanfall mot ett bostadshus förra veckan.

I orten Kozatja Lopan nära gränsen mot Ryssland i nordost fattade ett bostadshus eld efter rysk beskjutning på tisdagsmorgonen. Efter att branden hade släckts hittades där kvarlevorna av en 29-årig civil man, meddelar guvernören i Charkivs län, Oleh Synehubov, via sociala medier. Enligt honom riktade Ryssland anfall mot 16 olika orter i länet det senaste dygnet.

ANNONS

I det delvis ockuperade länet Cherson i södra Ukraina rapporteras på tisdagsmorgonen att två personer har dödats i ryska anfall inom loppet av ett dygn. Den ukrainske guvernören Oleksandr Prokudin skriver i sociala medier att invasionsstyrkorna attackerade ukrainskkontrollerat område vid fler än 40 tillfällen. Han hade redan på måndagen redogjort för hur rysk beskjutning riktats mot en parkeringsplats vid ett transportföretag i Cherson, varpå två personer dödades.

ANNONS