Bråk tros ha uppstått efter studentfest – två knivskadade

Två unga män ska ha blivit knivskurna under ett stort bråk utomhus i centrala Varberg under natten mot lördagen. En av dem blev allvarligt skadad och fick föras till sjukhus. En misstänkt gärningsman sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

ANNONS

Det var strax efter klockan 02 natten till lördagen som polisen fick till sig att det hade uppstått ett stort bråk utomhus i anslutning till en plats där det tidigare under kvällen och natten varit en studentfest.

Enligt Morten Gunneng, polisens vakthavande befäl i Väst, ska uppskattningsvis ett tio-tal personer varit inblandade i bråket.

– Två personer har blivit knivskurna, varav en av dem ganska allvarligt knivskuren. Vi har haft en insats där under natten och kommer att hålla kvar avspärrningen ett tag till, säger Gunneng, tidigt på lördagsmorgonen.

Polisen utreder mordförsök

Mannen som skadades allvarligt i bråket fick föras till sjukhus med ambulans. Den andre mannen han ska ha fått en lindrigare skada i armen och omhändertogs av ambulanspersonal på platsen.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om mordförsök eftersom en av männen var allvarligt skadad.

När polisen anlände till platsen ska det ha framkommit uppgifter om att gärningsmannen hade sprungit därifrån. Men tidigt på morgonen kunde en misstänkt person gripas av polisen. Han ska ha varit skadad, men inte allvarligt.

På lördagseftermiddagen meddelade polisen att den misstänkte gärningsmannen anhållits av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Därför hovrade polishelikoptern över Varberg

Under lördagen genomfördes en teknisk undersökning och polisen meddelade att det skulle hållas förhör med de inblandade och vittnen.

Vid lunchtid var det fortsatt stort pådrag på platsen och avspärrat. Två polishundar med hundförare sökte igenom trädgårdar runt platsen och på gatan låg tomma ölburkar kvar från gårdagen.

Även en polishelikopter hovrade över brottsplatsen.

– Den är på plats i utredningssyfte för att fotografera platsen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Grannen: ”Det är fruktansvärt”

På plats mötte HN en granne som kommenterade nattens händelser.

– Vi hörde ingenting inatt och i morse såg vi att det gick poliser i grannens trädgård. Vi blev rädda att det hänt honom något men sen såg vi honom komma ut, säger kvinnan och fortsätter:

– Det är inte så ofta sånt här händer här, som tur är. Det är fruktansvärt när unga människor far illa på detta sättet.

ANNONS

På söndagseftermiddagen meddelade polisen att den misstänkte gärningsmannen fortfarande är frihetsberövad. Vad som framkommit i utredningen vill Gustav Bengtsson, jourhavande förundersökningsledare, inte kommentera men säger att polisen har ”vidtagit vissa utredningsåtgärder”.

– Vi har hållit en del förhör, det är väl vad jag kan säga i nuläget.

ANNONS