Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tydliga förebilder. Genom sina distinkta färger på perukerna är det lätt för fansen att hitta en favorit som de vill klä sig som, berättar Molly (Mikaela Samuelsson), Holly (Alexandra Salomonsson) och Polly (Marielle Myhrberg).

"Våra fans är som en familj"

Med färgsprakande tuggummipop vill Dolly Style bjuda tittarna på en rolig show, samtidigt som de vill visa alla att det är helt okej att vara den man är.

Dolly Style är en grupp som består av Molly, Polly och Holly. Vilka som står bakom dessa artistnamn har ändrats under det senaste året, men nu är det Mikaela Samuelsson (Molly, rosa hår), Alexandra Salomonsson (Holly, blått hår) och Marielle Myhrberg (Polly, lila hår). Men att säga att de går in i någon sorts karaktärer stämmer dock inte.

- Vi är alltid oss själva, bara med en annan färg på håret, säger Polly.

- Holly, Polly och Molly är våra artistnamn. Det hade varit jobbigt att låtsas vara någon som man inte är, säger Holly.

Gruppen har ett brett spann av fans, men de bedömer att de flesta framförallt är mellan 10-15 år. Och samarbetet mellan dem och fansen är viktigt, och det är flera som ser upp till Dolly Style.

- Många unga ser oss som superhjältar, tydligen. Då kan de välja vem de vill se ut som. Så var det själv när jag var liten, att man valde ut nån i tv-programmet som man hejade extra på, berättar Holly.

- Vi kommer fansen väldigt nära. De kallar det för Dolly Family, har egna communityn och sånt. Vi är som en familj, och har lärt känna flera fans vid namn. Det känns som att man känner dem, berättar Polly.

Men det är inte bara för musiken som fansen har hittat till gruppen.

- Vi vill vara ett stöd för dem som har problem i vardagen. Man ska få vara den man är, säger Polly.

Och det är det buskapet som de vill sända till sina supportrar.

- Våga vara er själva, våga stick ut. Kör din egen grej, säger Polly.

Den ömsesidiga kärleken mellan grupper och deras supportrar är också en viktig aspekt, berättar Holly.

- Vi hjälper dem, och de hjälper oss.

Och de tre tjejerna har inte bara svenska fans. Deras musik har rönt uppmärksamhet även utanför Sverige gränser.

- Youtube gör det så lättillgängligt. Vi hör från folk i Spanien, Polen och Italien, säger Holly.

- Jag hörde från fans i Japan att vår musik spelades på ett köpcentrum där, berättar Polly.

När det gäller deras relation till Halmstad är det framförallt Polly som har lång erfarenhet av staden. Hennes familj brukar vara i Falkenberg på somrarna, och då blir det ofta många turer till Halmstad, med sol och bad på Östra stranden. Om de återkommer hit i sommar återstår att se, men en Sverigeturné är inplanerad.

Men här närmast är det Halmstad arena och Andra chansen som gäller. De tävlade i en delfinal där de tampades mot bland andra Molly Sandén, Martin Stenmarck, Linda Bengtzing och Panetoz, och att de tog sig vidare därifrån är de både glada och överraskade över.

- Det var en sådan svår deltävling, så att vi ens gick vidare till Andra chansen visar att vi har gjort något bra. Vi har aldrig haft vi-ska-vinna-tanken så, men när vi lyckades där, då var det bara "aaaaah!!", säger Holly glatt.

- Vi vill visa oss mycket, så att fler kommer i kontakt med vår musik, med glädje och energi, säger hon.

I Andra chansen ställs de mot Samir & Viktor med låten "Bada nakna". De bägge grupperna har kommit varandra nära, och under onsdagen firade de tillsammans Viktors födelsedag, och tog bilder ihop på Instragram.

- Det är jobbigt att tävla mot våra kompisar, men det blir också kul, en mer vänskaplig tävling, säger Holly.

Tjejerna känner dock att de har en bra chans på lördag, och Holly ser att det finns en viktig plats för Dolly Style på musikscenen.

- Jag tror på oss. Vi kan bidra med nåt fint till Sverige. Det behövs mer färg och glädje, när så mycket annan musik ska vara så svår.