Släktingar och personal vid inplastade kistor i Guayaquil där människor som dött efter att ha insjuknat med covid-19 vilar.
Släktingar och personal vid inplastade kistor i Guayaquil där människor som dött efter att ha insjuknat med covid-19 vilar. Bild: Andrea Aguilar/AP/TT

Vicepresident ber om ursäkt för lik på gatan

ANNONS

Vicepresident Otto Sonnenholzner har bett om ursäkt sedan minst 150 kroppar plockats upp från gatorna i Ecuadors största stad Guayaquil. Staden är den i landet som drabbats hårdast av viruset och på sociala medier har bilder på övergivna kroppar cirkulerat.

– Vi har sett bilder på något som aldrig borde ha hänt och som er offentlige tjänsteman ber jag om ursäkt, säger Sonnenholzner, som fått i uppdrag att leda kampen mot viruset.

Anhöriga till människor som har avlidit har vädjat till myndigheterna om hjälp med att ta hand om kvarlevorna, då det råder utegångsförbud i landet 15 timmar om dygnet och stadens borgmästare Cynthia Viteri beskrev situationen som helvetisk.

ANNONS

– Det ligger lik i hemmen, på trottoarerna, i gathörnen. Bårhusen är överbelastade av alla dödsoffer, sade Cynthia Viteri, enligt nyhetsbyrån Efe.

Hur många av dödsoffren på gatorna som drabbats av corona är ännu oklart. Ecuador har ännu bara drygt 170 bekräftade dödsfall.

ANNONS