Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley träffade ordföranden för Kongo-Kinshasas valkommission Corneil Nangaa, till vänster, under ett besök i oktober.

Val i Kongo-Kinshasa om ett år

Det uppskjutna presidentvalet i Kongo-Kinshasa kommer att hållas i december nästa år, meddelar landets valkommission.

Den sittande presidenten Joseph Kabila vägrade avgå när hans andra mandatperiod löpte ut i slutet av förra året. Efter oroligheter med många dödsoffer slöts ett avtal om att presidentval skulle hållas i slutet av 2017.

I förra månaden meddelade valkommissionen att den behöver ytterligare tid för att förbereda valet, och att den skulle kunna hållas tidigast i april 2019, vilket fick oppositionen att varna för att det kongolesiska folket skulle "ta saken i egna händer".

USA:s FN-sändebud Nikki Haley besökte landet i förra månaden och hennes budskap till Kabila var att valet måste ske 2018 om inte regeringen vill förlora sitt internationella stöd.

Kabilas kritiker har anklagat honom för att förhala valet för att få tid att driva igenom ändringar i konstitutionen som skulle tillåta honom att kandidera för en tredje period. Han har suttit vid makten sedan 2001.