Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En kvinna som sitter i covid-karantän vinkar från fönstret på Radisson Blu Edwardian Hotel nära London-flygplatsen Heathrow.
En kvinna som sitter i covid-karantän vinkar från fönstret på Radisson Blu Edwardian Hotel nära London-flygplatsen Heathrow. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Uppgift: Brittiska nedstängningar till juli

Det hårt virusdrabbade Storbritannien vågar inte öppna upp samhället ordentligt förrän i juli.
Det rapporterar The Daily Mail, som citerar ett utkast till premiärminister Boris Johnsons pandemiplan.

Smittokurvorna pekar nu åt rätt håll för brittisk del. Men det är från mycket höga nivåer, bara Belgien och Slovenien ligger högre i den dystra världstoppen över coviddödsfall per miljon invånare.

På måndag ska Johnson redogöra för hur Storbritannien ska återgå till någon form av normalitet sedan smittotalen pressats ner och allt större grupper vaccinerats. Men eventuella förhoppningar om en snabb nystart kommer på skam.

Egentligen är det bara elever som kan se fram emot större åtgärder de närmaste veckorna, med tänkt öppning av stängda skolor i slutet av februari och i början av mars.

Först till påsk kan delar av näringslivet få lättnader, med exempelvis öppnade hotell och vissa idrottsanläggningar. I maj är det pubar, barer och restaurangers tur att få öppna, dock med fortsatta restriktioner kring hur många som får sitta tillsammans, enligt Daily Mail.

Om allt går väl ska besöksnäring och turism komma i gång för fullt i juli, alltså lagom till sommarsemestrarna, skriver tidningen. Men det gäller inrikes, ingenting sägs om internationella resor.