Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Några dagar efter att han varit den franske presidenten Emmanuel Macrons gäst i Paris avfyrar USA:s president Donald Trump en serie kritiska Twitterinlägg mot sin värd. Bild från helgen, då Trump deltog i minneshögtiderna 100 år efter första världskrigets slut.

Trump anklagas för övertramp i Macron-kritik

Donald Trump har visat brist på anständighet. Det säger den franske regeringstalesmannen Benjamin Griveaux efter den amerikanske presidentens kritik mot sin franske kollega Emmanuel Macron.

Franska företrädare har varit återhållsamma i sina kommentarer till Trumps påhopp i en serie inlägg på Twitter på tisdagen. Trump kritiserade Frankrikes insatser i de två världskrigen, kallade Frankrikes tullavgifter på amerikanska viner för protektionistiska och hånade Macron för låga popularitetssiffror.

En av Macrons rådgivare avfärdade då kritiken med att inläggen var skrivna för hemmapubliken. På onsdagen gick Benjamin Griveaux lite längre och pekade på att Trumps attacker kom på treårsdagen av terrordåden i Paris då 130 människor mördades av jihadister. "Lite vanlig anständighet hade varit på sin plats", sade han till journalister, för säkerhets skull på engelska.