Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
De två misstänkta pekades ut först, som identifierats som GRU-agenterna Aleksandr Jevgenjevitj Misjkin och Anatolij Tjepiga. Arkivbild.

Tredje Salisburymisstänkt namnges som spion

En tredje man som misstänkts för inblandning i nervgiftsattacken i brittiska Salisbury förra året är en högt uppsatt agent inom Rysslands militära underrättelsetjänst GRU, rapporterar den grävande journalistgruppen Bellingcat.

Mannen namnges som Denis Vjatjeslavovitj Sergejev. Enligt Bellingcat befann han sig vid tiden för attacken i Storbritannien under täcknamnet Sergej Vjatjeslavovitj Fedotov.

Storbritannien har sedan tidigare riktat formella brottsanklagelser mot två ryska män som också befann sig i landet under falska namn. Bellingcat har tidigare avslöjat även deras identiteter – Aleksandr Jevgenjevitj Misjkin och Anatolij Tjepiga – samt deras ställning inom GRU.

De två männen har i ett framträdande i den ryska propagandakanalen RT hävdat att de var i Salisbury som turister. Ryssland har avfärdat alla anklagelser om att man ansvarar för giftattacken mot den ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter.