Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Intensiva polisinsatser pågår i jakten efter den gärningsman som dödat flera människor i Strasbourg.

Tre döda i Strasbourg – hotnivån höjs

Jakten på den man som sköt ihjäl tre personer och skadade tolv på en julmarknad i Strasbourg pågår fortfarande. Frankrike höjer terrorhotnivån efter dådet och myndigheterna manar till vaksamhet.

Skjutningen utreds som terrorbrott och säkerhetsnivån har höjts till den högsta och gränskontrollerna stärks efter dådet. Säkerhetsinsatserna kommer att utökas vid alla julmarknader.

Tre människor dödades och tolv skadades när skytten öppnade eld nära en julmarknad på Place Kléber i stadens centrala delar vid 20-tiden på tisdagskvällen. Sex personer uppges vara allvarligt skadade och för tre eller fyra är tillståndet kritiskt, säger borgmästaren Roland Ries till AFP.

Skytten skadad

Skytten uppges vara en 29-åring född i Strasbourg som skulle gripas misstänkt för mordförsök samma dag. Han fanns med på listan Fiche S över personer som anses vara ett hot mot landets säkerhet. Poliskällor uppger för AFP att skytten skadats i skottväxling med soldater.

350 poliser, antiterrorinsatsen Sentinelle och insatsstyrkorna Raid och BRI medverkar i jakten, meddelar inrikesministern Christophe Castaner på Twitter.

Den intensiva polisinsatsen för att gripa gärningsmannen fortsatte under natten och stora delar av stadskärnan evakuerades. Invånarna uppmanades att lämna området norrut, och inte röra sig mot området Neudorf.

En anonym poliskälla säger till AFP att säkerhetsstyrkorna öppnat eld i en stadsdel där mannen misstänks ha gömt sig.

Skolor stänger

Borgmästaren Roland Ries uppger på Twitter att julmarknaden och flera planerade kulturevenemang ställs in under onsdagen. Julmarknaden brukar ha hundratusentals besökare varje år.

Flaggor kommer att vaja på halv stång och en kondoleansbok ska läggas fram vid stadens stadshus.

Alla skolor i Strasbourg kommer att ta emot de elever som vill komma under morgonen. I de lägre årskurserna kommer dock ingen undervisning att hållas.