Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tungklyvning är ett exempel på ingrepp Brendan McCarthy har utfört i sin studio. Arkivbild.

Tatuerare skar bort öronen – döms till fängelse

Bortskurna öron, ormtungor och metall genom skalpen blev för mycket för det brittiska rättsväsendet. Nu döms tatueraren "Dr Evil" till över tre års fängelse.

Brendan McCarthy har gjort sig känd inom den så kallade body modification-världen. Under artistnamnet "Dr Evil" har han skurit bort bröstvårtorna hos sina hågade kunder i Wolverhampton, men nu döms 50-åringen till fängelse för sina ingrepp skriver Sky News.

Det var efter ett tips till myndigheterna om att "Dr Evil" skurit bort öronen på en kund som rättsväsendet beslutade att vidta åtgärder. De lokala myndigheterna säger till Sky News att de ville väcka frågan kring body modification, eftersom de befarar att trenden kommer att öka.

En fullmäktigeledamot, Steve Evans säger att det krävs kirurgisk kompetens för att utföra ingreppen. "Brendan har inte kunskapen som krävs för att hantera en nödsituation om något går fel".

Dr Samantha Pegg, juridisk expert på body modification säger till nyhetskanalen att hon förstår att det finns gränser, men att man också måste tillåta människor att själva välja hur de vill se ut. "Lagarna är alldeles för restriktiva".

Brendan McCarthy har erkänt sig skyldig till tre fall av allvarlig kroppsskada, trots att kunderna skrivit under ett avtal om samtycke.