Fotot från den syriska statliga nyhetsbyrån Sana visar hur syriska regeringsstyrkor övervakar evakueringen av rebeller och deras familjer i östra Ghouta.
Fotot från den syriska statliga nyhetsbyrån Sana visar hur syriska regeringsstyrkor övervakar evakueringen av rebeller och deras familjer i östra Ghouta.

Syrisk stats-tv : Harasta tömt på "terrorister"

Staden Harasta i östra Ghouta är tömd på rebeller som evakuerats till Idlib, rapporterar statliga syriska medier. Ytterligare 7 000 människor ska evakueras från ett annat område enligt en ny överenskommelse.

ANNONS
|

- Harasta har blivit tömt på terrorister, rapporterar den syriska statliga televisionen och syftar på rebellerna.

Hundratals rebeller med familjer har bussats till Idlib i nordväst, den sista provinsen i Syrien som hålls av den väpnade oppositionen mot Bashar al-Assad. De lämnade den rebellkontrollerade, sönderbombade staden Harasta i östra Ghoutaområdet efter ett avtal med regimens ryska allierade.

ANNONS

Ytterligare 7000 rebeller och deras familjer kommer att evakueras från ett annat område enligt en ny överenskommelse, meddelade syriska medier tidigare under dagen. Det innebär att även ett område i den södra delen av östra Ghouta, som kontrollerats av gruppen Failaq al-Rahman, töms. Där ingår städerna Zamalka, Arbin och Ain Tarma.

Evakueringen kommer att inledas på lördag morgon.

På fredagsförmiddagen kom uppgifter från oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, om att minst 37 civila har dödats i ryska flygräder mot Arbin i östra Ghouta. Bombningen ska ha ägt rum kort innan eldupphöret i området trädde i kraft. Ryssland har tidigare förnekat direkt deltagande i flygräder mot Ghouta.

Regimstyrkor kontrollerar nu 90 procent av Ghouta, enligt SOHR.

TT-AFP-Reuters

ANNONS