Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt. Arkivfoto.

Sportlovet inställt – på grund av brexit

En uppgörelse om brexit i sista stund kan leda till att Storbritannien behöver mer tid för att genomföra sitt utträde ur EU. Första beviset på tidsbristen: indraget sportlov för parlamentet.

I normala fall skulle underhusets ledamöter inte haft några sittningar mellan 14 och 25 februari.

Men i år finns inga normala fall i brexitland.

- Det finns för närvarande inga planer att lägga fram förslag om datum för februariledigheten. Parlamentet kan behöva fortsätta sitta för att göra framsteg i nyckelfrågor, förklarar Andrea Leadsom, konservativ majoritetsledare i parlamentet enligt Reuters.

- Det här visar att vi vidtar alla nödvändiga åtgärder för att se till att den 29 mars är vårt utträdesdatum, säger i sin tur en talesman för premiärminister Theresa May enligt AFP.

Kan dröja?

Utrikesminister Jeremy Hunt konstaterar samtidigt att tidspressen kan göra att utträdet försenas. Fortfarande finns inget godkänt avtal som reglerar Storbritanniens adjö till EU.

- Om det slutar med att vi får ett avtal under dagarna inför den 29 mars så kan vi behöva extra tid för att driva igenom nödvändig lagstiftning, säger Hunt i en radiointervju med BBC.

"Ta några dagar"

Det brittiska parlamentet röstade i tisdags för att regeringen ska söka "alternativa arrangemang" med EU för att undvika den omdiskuterade nödlösningen om Nordirland. Riktigt vad regeringen tänker föreslå är dock fortfarande oklart.

- Vi kommer att sätta ihop förslagen tillsammans. Det kommer att ta några dagar. Jag tror att det finns en potential i de olika utvägar som diskuterats, men vi behöver sätta ihop det och se till att det tar hänsyn till vad EU har sagt och sedan kommer vi att diskutera, säger Hunt till BBC.

Storbritannien siktar fortsatt på att lämna EU den 29 mars i år – om knappt två månader.