Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nicolas Sarkozy misstänks ha låtit den dåvarande libyske diktatorn Muammar Gaddafi ha finansierat hans presidentvalskampanj 2007. Här ses Gaddafi och Sarkozy på arkivbild från 2007.

Sarkozys advokat överklagar restriktioner

Nicolas Sarkozys advokat säger till radiokanalen RTL att han kommer att överklaga de restriktioner som den franske expresidenten satts under. Under en pågående korruptionsutredning har Sarkozy bland annat förbjudits ha kontakt med ett flertal personer.

Nicolas Sarkozy misstänks för att ha låtit den dåvarande libyske diktatorn Muammar Gaddafi ha finansierat hans presidentvalskampanj 2007. Sarkozy har nu förbjudits att ha kontakt med flera personer – inklusive några av hans närmaste medarbetare. Han förbjuds även att resa till länderna Libyen, Egypten, Tunisien och Sydafrika.

Enligt advokaten, Thierry Herzog, har Sarkozy fått svara på "200 frågor" under de två dagar tidigare i veckan då han var frihetsberövad.

- Jag kommer att bevisa att Nicolas Sarkozy är oskyldig, säger Thierry Herzog.

Nicolas Sarkozy själv kommenterade det hela i fransk tv på torsdagskvällen.

- Jag är skyldig det franska folket sanningen: Jag har aldrig svikit deras förtroende, sade han till tv-kanalen TF1.

Han säger vidare i intervjun att det inte finns några som helst dokument som styrker att han tagit emot pengar utan att det bara handlar om hat, smutskastning, medelmåttighet, illvilja och förtal.

- Det är inte rätt att dra en person i smutsen bara för att ett gäng mördare, lögnare och manipulatörer gjort vad de har gjort, säger Sarkozy.