Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini tillsammans med den ungerske premiärminister Viktor Orbán på en presskonferens efter mötet.

Salvini och Orbán överens i migrationsfrågor

Över 10 000 personer slöt upp för att protestera mot Italiens inrikesminister Matteo Salvini och den ungerske premiärministern Viktor Orbán då de två möttes i Milano i tisdags.

"Nu är vi nära en historisk vändpunkt för Europa".

Så sade Matteo Salvini direkt efter tisdagens möte med Viktor Orbán, enligt La Repubblica. De två högerpopulistiska ledarna träffades i Milano för att diskutera invandringsfrågor och den italienska regeringens åsiktsskillnader gällande EU.

- Ungern är ett bevis på att migration kan stoppas. Folk sade att det var omöjligt, men vi har visat att det är möjligt både juridiskt och fysiskt, sade den ungerske premiärministern vid en presskonferens efter mötet.

Orbán sade att han kommit bra överens med Salvini, och att de två hade samma syn i migrationspolitiken. Den ungerske ledaren uttryckte också att Salvini är hans "hjälte", enligt Rai News.

Bara några hundra meter därifrån, på torget Piazza San Babila, slöt samtidigt över 10 000 personer upp för att demonstrera mot mötet, med paroller som "Vi förblir humana" och "Om du stänger rasismen ute, öppnas hela världen för dig".