Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rädda Barnen: Sjukhus i Jemen bombat

Sju personer, varav fyra barn, har dödats när ett sjukhus i Jemen träffades av ett luftangrepp. Det meddelar Rädda Barnen, som stödjer sjukhuset i fråga.

En raket avfyrades mot en bensinstation som ligger vid entrén till Ritaf-sjukhuset i nordvästra Jemen, skriver Rädda Barnen i ett pressmeddelande.

"Sjukhuset hade bara varit öppet i en halvtimme och många patienter och personal anlände till en stressig morgon. Bland dem en vårdarbetare som dog tillsammans med sina två barn", skriver hjälporganisationen.

Ytterligare två barn och en säkerhetsvakt uppges ha dödats och två vuxna saknas.

- Det här sjukhuset är bara ett av många sjukhus som Rädda Barnen stödjer i Jemen, där vi ger livräddande vård till barn som lever i det som är den värsta platsen på jorden att vara barn på, säger organisationens internationella vd, Danmarks tidigare statsminister Helle Thorning Schmidt, enligt nyhetsbyrån AFP.

Hon kräver att händelsen utreds som ett folkrättsbrott.

- Dessa barn har rätt att gå säkra i sina sjukhus, skolor och hem. Men om och om igen ser vi hur de stridande parterna i Jemen åsidosätter grundläggande krigslagar fullständigt.

Rädda Barnen rapporterade tidigare i veckan att 37 barn dödades av utländska bomber varje månad under förra året.

Runt 10 000 människor, varav merparten civila, har dödats i konflikten enligt världshälsoorganisationen WHO. Men andra hjälpgrupper anser att antalet är väsentligt högre än så, inte minst med anledning av svält.