Demonstranter bränner en bild på USA:s president Donald Trump.
Demonstranter bränner en bild på USA:s president Donald Trump.

Protester under G20-mötet

Tusentals demonstranter marscherade i en protest mot G20-toppmötet under fredagen i Buenos Aires i Argentina. Men kravallpoliser höll dem på behörigt avstånd från världsledarna.

ANNONS
|

Demonstranter sågs hålla i plakat på den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman med "mördare" skrivet på spanska under. Andra demonstranter höll plakat med överstrukna bilder på USA:s president Donald Trump.

- Vi är emot G20:s politik, som sliter sönder världen. I Argentina och i resten av världen är det brist på utbildning, mat och arbeten, på grund av de frågor som de diskuterar därborta, säger fabriksarbetaren Patricia Silvino, som var en av demonstranterna, till AFP.

ANNONS

Argentina kämpar med problem med skenande inflation, hittills i år med över 40 procent.

Demonstranterna kunde dock inte komma nära världsledarna, då ett 12 kvadratkilometer stort område runt konferensanläggningen Costa Salguero – där mötet äger rum – spärrats av. Även kollektivtrafiken är begränsad, och fredagen hade utsetts till en nationell helgdag med en uppmaning från regeringen att folk borde lämna stan under mötet.

TT

Fakta: G20-mötet

G20-länderna är en blandning av världens mest utvecklade och utvecklingsländer, som representerar två tredjedelar av världens befolkning, 85 procent av värdens BNP och tre fjärdedelar av världshandeln.

Medlemmarna är Argentina, Australien, Brasilien, Frankrike, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kanada, Kina, Mexiko, Ryssland, Saudiarabien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Turkiet, Tyskland, USA och EU.

I år möts ledarna i Buenos Aires i Argentina.

Källa: G20.org

ANNONS