Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Prins Andrew förnekar sexbrott

Prins Andrew har inte haft sex med minderåriga. Det uppger brittiska hovet, efter mycket publicitet kring ett rättsfall i USA.

Hovet betonar att drottning Elizabeths näst yngste son inte är formellt misstänkt. "Därför kommenterar vi inte detaljerna. Men för att undvika tvivel: Alla uppgifter om oegentligheter med underåriga är helt och hållet osanna", heter det enligt brittiska medier.

Härvan är centrerad kring miljardären Jeffrey Epstein, bekant med Andrew och tidigare dömd för sexbrott.

Fyra kvinnor, kallade Jane Doe 1 till 4, försöker nu dra Epstein inför rätta för fler övergrepp. En av kvinnorna, "Jane Doe 3", hävdar att det handlar om en större sexhandelshärva. Flickor och unga kvinnor ska ha tvingats delta i orgier med mäktiga män, däribland prins Andrew, i London, New York och på Epsteins privata ö i Karibien.

Andrew är för närvarande femma i brittiska tronföljden, efter storebror Charles, dennes son William, hans son George och Williams lillebror Harry.

Mellan 1986 och 1996 var Andrew gift med Sarah Ferguson.

Korruptionsanklagelser har riktats mot honom, bland annat sedan exfrun tagit emot pengar från utklädda tidningsreportrar. Vänskapen med Ilham Alijev, hårdför president i Azerbajdzjan, och andra kontroversiella politiker har också resulterat i kritik.