Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har saknats i tio veckor och misstänks vara kidnappad.

Polisen söker kontakt med potentiella vittnen

Över 100 tips har kommit in till polisen efter att man offentliggjort försvinnandet av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Samtidigt är man angelägen om att komma i kontakt med ett antal personer som synts utanför maken Tom Hagens arbetsplats den 31 oktober.

Den 68-åriga kvinnan, som är gift med en av Norges rikaste män, tros ha blivit bortförd från sitt hem utanför Oslo. Hon sågs senast den 31 oktober i fjol.

- Det finns fortsatt ingen misstänkt, säger Tommy Brøske vid norska polisen på en presskonferens med anledning av försvinnandet.

Polisen vill inte gå in på detaljer om det fortsatta arbetet. En teknisk undersökning i parets bostad har säkrat vissa spår, men vad vill polisen inte säga.

Eventuella vittnen

Tommy Brøske bekräftar däremot att man hittat ett brev i parets bostad. Enligt norska VG har en lösesumma på nio miljoner euro (motsvarande drygt 90 miljoner svenska kronor), som ska betalas ut i den digitala valutan monero, krävts. Under onsdagen meddelade polisen att allvarliga hot har framförts om kraven inte tillmötesgås.

På presskonferensen visas en övervakningsvideo på tre personer som passerat utanför Tom Hagens arbetsplats den 31 oktober i fjol och som polisen gärna vill komma i kontakt med. De är i nuläget inte misstänka för något.

Polisen utesluter däremot inte att familjen eller arbetsplatsen har övervakats av de förmodade kidnapparna.

Larmades 31 oktober

Brøske bekräftar även att polisen larmades om händelsen samma dag som Anne-Elisabeth Falkevik Hagen försvann och uppmanar fortsatt alla som kan ha sett något att höra av sig till polisen.

- Polisen ber om tips från allmänheten, observationer och information, säger Tommy Brøske.

Förutom den norska polisen är Interpol och Europol inkopplade i fallet. Också den nationella polisgrupp som förhandlar om gisslan är involverad.