Säkerhetsvakter utanför mediebolaget CNN:s huvudkontor. Arkivbild.
Säkerhetsvakter utanför mediebolaget CNN:s huvudkontor. Arkivbild.

Ny misstänkt brevbomb skickad till CNN

Ytterligare ett misstänkt bombpaket med adress till det amerikanska mediebolaget CNN har stoppats vid ett postkontor i Atlanta, där företaget har sitt huvudkontor.

ANNONS
|

Paketet ser ut att vara identiskt med de tidigare brevbomber som skickats till demokrater och kritiker till USA:s president Donald Trump, enligt den federala polisen FBI. Polisens bombgrupp gick in och beslagtog försändelsen.

Två paket har tidigare skickats till CNN, och FBI har sagt att det inte rört sig om attrapper.

"All post undersöks utanför kontoret sedan i onsdags, så det här paketet skulle inte ha kommit fram till CNN, även om det inte hade fångats upp inledningsvis", skriver CNN:s ordförande Jeff Zucker i ett uttalande.

Det nya paketet upptäcktes efter att en misstänkt person, 56-årige Cesar Sayoc, gripits i Florida på fredagen. Han inställde sig hos rätten på måndagen och svarade endast kort på domarens frågor. Nästa framträdande är den 2 november.

ANNONS

Enligt källor till NBC New York hade Sayoc en lista med hundratals namn, alltifrån politiker och kändisar, som han betade av och skickade brevbomber till. Enligt källorna kommer FBI att besöka och underrätta dessa personer.

TT

Bakgrund: Brevbomberna

Innan det nya paketet som skickats till CNN upptäcktes på måndagen hade 14 sprängladdningar skickats i brev till en rad personer – i huvudsak demokratiska toppolitiker, men också till bland andra skådespelaren Robert De Niro.

Ingen person har skadats fysiskt av brevbomberna.

Dna-spår och fingeravtryck ledde misstankarna 56-årige Cesar Sayoc i Florida framträdde inför rätten på måndagen.

ANNONS