Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Familjen Falkevik Hagens bostad i Fjellhammar utanför Oslo. Arkivbild.

Norsk familj vädjar till kidnappare

Familjen till Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som varit försvunnen i elva veckor, vädjar till kidnapparna att höra av sig.

- För familjen är det en sak som är överordnat allt annat. De vill få hem Anne-Elisabeth, säger familjens advokat Svein Holden till norska TV2.

Falkevik Hagen är gift med en av Norges rikaste personer. Hon tros ha blivit bortförd från sitt hem i Fjellhammar utanför Oslo, men var hon hålls fången är fortfarande oklart. Norsk polis gick förra veckan ut med misstankarna om att hon kidnappats i oktober och har hittills fått in omkring 800 tips.

Tidigare har uppgifter om ett krav på en lösesumma på nio miljoner euro (92 miljoner svenska kronor) framförts, enligt VG. Polisen har sagt att allvarliga hot framförts om kravet inte tillmötesgås, men har inte velat gå in på detaljer om utredningen.

Polisen uppger att kidnapparna har använt en elektronisk form av kommunikation som inte lämpar sig för dialog, och Svein Holden vill att de ska höra av sig på annat sätt.

- Familjen vill komma i bättre kontakt med kidnapparna än de hittills har varit, säger han.

- Om de får bekräftat att hon mår bra är familjen villig att hitta en lösning för att få hem henne.

Det sista livstecknet från kvinnan var ett telefonsamtal till en familjemedlem, klockan 09.14 den 31 oktober, enligt polisen. Hennes man Tom Hagen kom sedan hem vid klockan 13.30, och polisen larmades en halvtimme senare.