Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Misstänkt terrorattack i Tyskland - flera döda

En stor polisinsats pågår just nu i München. Sex personer har bekräftats döda och åtminstone 10 personer har skadats, men polisen befarar att än fler mist livet. Allmänheten uppmanas nu att undvika offentliga platser eftersom man ännu inte gripit någon.

– Vi tror att det var mer än en gärningsman. De första rapporterna kom strax innan klockan 18. Vi misstänker att skottlossningen började vid McDonalds i anslutning till köpcentret. Det finns fortfarande människor i köpcentret. Vi försöker få folk ut och ta hand av dem, säger Münchenpolisens presstalesman enligt Reuters

Videon nedan uppges visa en del av skottlossningen. Den har spridits i såväl sociala som traditionella medier men ingen officiell källa har bekräftats dess äkthet.

– Vi har fått larm om mer våld och ytterligare en misstänkt skottlossning i centrum. Undvik offentliga platser, skriver Münchenpolisen på Twitter vid 20:15-tiden.

– Vittnen ska ha sett tre olika personer med vapen. Vi har ännu inte gripit någon misstänkt, skriver Münchenpolisen på sin Facebook-sida vid klockan 20.00.

Polisen i München uppmanar nu allmänheten att undvika offentliga platser. Anledningen är att man ännu inte gripit någon.

– Undvik offentliga platser i München. Situationen är ännu inte under kontroll, skriver Münchenpolisen på Twitter.

 

Det var vid klockan 18:30 som en skottlossning ska ha brutit ut i ett köpcentrum i München. En stor polisinsats pågår just nu, rapporterar tyska medier. Enligt BBC ligger shoppingcentret i stadsdelen Moosach. Området har spärrats av. 

– Troligen har minst sex personer dödats hittills, säger en poliskälla till nyhetsbyrån AFP. 

Även den tyska tidningen Abendzeitung Muenchen skriver att sex personer bekräftats döda. Men Münchenpolisens presstalesman har än så länge bara sagt att flera personer dödats eller skadats.

– Många skott avlossades. Jag vet inte exakt hur många, men det var en hel del. Alla sprang in i butiken. Jag såg bara en person som låg kvar på marken och var så pass allvarligt skadad att han definitivt inte kan ha överlevt, säger en anställd på shoppingcentret till Reuters.

I ett filmklipp från Twitter ser man människor springa för att söka skydd och det finns lokala rapporter om att helikoptrar cirkulerar över området, enligt Sky News.

All kollektivtrafik i staden är nu inställd. Det gäller samtliga färdmedel: tåg, bussar och spårvagnar. Det rapporterar tidningen Abendzeitung Muenchen.

 

Texten uppdateras