Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En stillbild från en video som filmats av den egyptiska militären visar ett stridsflygplan på väg mot Darna för att genomföra flygangrepp mot extremistgrupper i grannlandet. Arkivbild.

Minst 17 civila dödsoffer i libysk offensiv

Striderna fortsätter i den libyska staden Darna. Minst 17 civila har dödats sedan den 16 maj, enligt FN. Över 20 civila, varav sju barn har skadats, i luftanfall och granatattacker under samma period.

Libyens nationella armé (LNA), som leds av den egyptiskstödda krigsherren Khalifa Haftar, inledde en offensiv mot staden i början av förra månaden.

Darna i nordöstra Libyen har sedan i juli i fjol varit inringad av milisen LNA, som motsätter sig den internationellt erkända regeringen som är baserad i landets västra del.

Stadens 125 000 invånare lider svår brist på vatten, mat och mediciner. Det är den sista staden i östra Libyen som inte är under Haftars kontroll. Darna kontrolleras av en allians bestående av islamistiska extremistgrupper med nära kopplingar till al-Qaida, och andra jihadiströrelser utan kända band till terrorrörelser.

Fyra libyska ledare, inklusive Haftar, enades i tisdags efter en fredskonferens i Paris i Frankrike att val ska hållas i Libyen den 10 december i syfte att ena det krigsdrabbade landet.