Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En somalisk soldat framför platsen där en självmordsbombare slog till i huvudstaden Mogadishu på lördagen. Minst åtta människor miste livet i attacken.
En somalisk soldat framför platsen där en självmordsbombare slog till i huvudstaden Mogadishu på lördagen. Minst åtta människor miste livet i attacken. Bild: Farah Abdi Warsameh/AP/TT

Minst åtta dödade av bilbomb i Mogadishu

Minst åtta personer dödades och sju skadades i den somaliska huvudstaden Mogadishu när en bilbomb exploderade på lördagen.

Bland offren fanns premiärministerns rådgivare för kvinnofrågor och mänskliga rättigheter.

Premiärminister Mohamed Roble har fördömt attacken och hyllat sin medarbetare Hibaq Abukar som en "hårt arbetande ung kvinna som också var en hängiven medborgare".

Polisens talesperson Abdifatah Aden Hassan, säger att kan röra sig om fler offer eftersom döda och skadade förts bort av sina släktingar.

– Al-Shabaab ligger bakom explosionen. De dödade åtta personer, bland dem en soldat, en mamma och två små barn, säger han.

Extremistgruppen al-Shabaab, som vill störta regeringen och ofta utför blodiga attentat, har tagit på sig dådet. Enligt en talesperson för gruppen var målet en konvoj på väg till presidentpalatset.