Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En dag efter att socialdemokratiska SPD gått med på samtal om en eventuell koalition säger Tysklands kristdemokratiska förbundskansler Angela Merkel att Europa behöver att en tysk regering kan bildas "mycket snart".

Merkel hoppas på tysk regering "mycket snart"

En dag efter att socialdemokratiska SPD gått med på att sätta sig i samtal om en eventuell koalitionsregering, säger förbundskansler Angela Merkel att "Europa behöver ett starkt Tyskland".

- Det är därför det är viktigt att bilda en regering mycket snart, säger hon i ett tal i den nordtyska staden Küehlungsborn.

Merkels kristdemokratiska block vann valet i september men tappade samtidigt stort. Senare kollapsade försöken att bilda en koalition med liberala FDP och De gröna.

SPD satt i den tidigare regeringen men efter ett katastrofval klargjorde partiledaren Martin Schulz att det var dags att gå i opposition. Han har nu mjuknat och ska träffa Merkel i nästa vecka.

EU står inför stora utmaningar, bland annat Storbritanniens utträde, och Bryssel vill snarast ha en regering på plats i tungviktarlandet Tyskland.