Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Flygbasteknikerna sergeant Russ Martin pratade med media utanför en ingång till Davis-Monthan Air Force Base i Tucson, Arizona i september, 2011, efter ett falsklarm om skottlossning på basen.

Larm om skottlossning på flygbas i USA

En av det amerikanska flygvapnets baser i Arizona stängdes ned efter larm om skottlossning under måndagen. Efter att flygbasen varit stängd i över en timme lyftes restriktionerna.

Davis-Monthan Air Force Base i Tucson, Arizona, stängdes ned under måndag morgon, lokal tid. Uppgifterna kom initialt från flygbasens Twitter-konto.

– Flygbasen är nedstängd just nu. Det cirkulerar obekräftade uppgifter om att man hört skott avfyras. Sök skydd omedelbart. Fler uppdateringar kommer, skriver flygbasen på Twitter.

 

Flygbasens tjänstemän svarar inte

Den amerikanska tidningen New York Post sökte tjänstemän på flygbasen för ytterligare kommentarer, men fick inget svar. Det kom emellertid fler uppdateringar på Twitterkontot.

– Basen är fortfarande nedstängd. Flygbaspersonal, om ni inte har gjort det än, snälla sök skydd. Officiella uppdateringar följer på denna sida och på Facebook, skriver Davis-Monthan Air Force Base på sitt Twitterkonto.

 

Skola nedstängd

Även en skola som ligger i närheten av flygbasen skrev på Twitter att de hade stängt ned. Enligt skolan rörde det sig om en mindre akut typ av nedstängning, i deras fall.

– Eleverna är oskadda. Vi har en lätt nedstängning vilket betyder att ingen får komma in eller ut. Fönster och dörrar har låsts, skriver skolan Tucson Unified på Twitter.

Flygbasen stängdes ned klockan 10:18, lokal tid. Lite mer än en timme senare meddelades det på Twitterkontot att faran var över.

– Allt är under kontroll, nedstängningen har hävts. Flygbaspersonalen kan återgå till den normala verksamheten. Vi kommer att fortsätta uppdatera er om information när den finns tillgänglig, skriver Davis-Monthan Air Force Base på Twitter.

 

Larm om skottlossning på samma bas 2011

Den 16 september, 2011, orsakade rapporter om en man med en pistol panik på flygbasen och rapporter om att någon hade blivit skjuten på den militära anläggningen. Trafiken till och från basen var begränsad på grund av säkerhetssituationen , men ingen blev skjuten eller skadad, enligt den offentliga byrån vid basen.

Drygt 6 500 personer tjänstgör som militär personal på basen samt omkring 3 000 civila, enligt flygbasens webbplats. Den upprättades 1925 i Tucson, Arizona.