USA:s president Donald Trumps svärson Jared Kushner. Arkivbild.
USA:s president Donald Trumps svärson Jared Kushner. Arkivbild.

Kushner gör sällsynt framträdande

USA:s president Donald Trumps svärson och nära medarbetare, Jared Kushner, kommer att göra ett sällsynt officiellt framträdande på söndag. Det spekuleras samtidigt om att en ny fredsplan är på gång för Israel-Palestina-konflikten.

ANNONS
|

Kushner, 36, som fått i uppdrag att få till stånd en lösning på den israelisk-palestinska konflikten, ska hålla tal efter Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, under Saban Forum på söndag.

Forumet som anordnas av tankesmedjan Brookings sammanför ledare för Israel och USA och har tidigare fungerat som en språngbräda för idéer om hur fred ska uppnås mellan israeler och palestinier.

Samtidigt kommer rapporter om att Trump överväger att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Detta, enligt källor, för att kompensera för att det känsliga kampanjlöftet att flytta den amerikanska ambassaden i Israel från Tel Aviv till Jerusalem skjuts upp ytterligare.

ANNONS

Trump förväntas underteckna en undantagsklausul på måndag som skjuter upp flytten av ambassaden i ett halvår.

Det politiska forumet, uppskjutningen av ambassadflytten och en resa till regionen för vicepresident ​Mike Pence har samtidigt startat spekulationer om en ny fredsplan.

TT-AFP

ANNONS