Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demonstranter i Extinction Rebellion blockerade Waterloo-bron tidigare i veckan. På fredagen förväntas demonstranter ta sig till flygplatsen Heathrow.

Klimataktivister riktar in sig på Heathrow

Klimatprotesterna som ägt rum i stora delar av London under veckan kan komma att fortsätta även under långfredagen. Den här gången väntas aktivisterna rikta in sig på Londons internationella flygplats.

Gruppen Extinction Rebellion, som i veckan bland annat har blockerat berömda och hårt trafikerade vägar och platser i London, skickade på torsdagen ett meddelade till ett flertal medier med titeln "Uttalande om Extinction Rebellions Heathrow-agerande i morgon".

Meddelandet går inte in på några detaljer om vad som är att vänta, men uttalandet har redan fått den internationella flygplatsen att agera.

"Vi respekterar rätten att protestera under fredliga former och behovet av att agera mot klimatförändringarna, men vi tycker inte att resenärer ska få sin välbehövliga påsksemester med familj och vänner förstörd", säger flygplatsen i ett uttalande.

Londonpolisen säger å sin sida att man har avsatt ett stort antal poliser som vid behov ska finnas på plats vid flygplatsen under fredagen.

"Flygplatsen är en del av vår nationella infrastruktur och vi kommer inte tillåta olagliga aktiviteter i form av protester som ställer till det för tusentals resenärer", heter det i ett uttalande från Londonpolisen.

Sedan i måndags har hundratals personer gripits på flera håll i Europa vid olika former av protester arrangerade av klimatgruppen, bland annat i Stockholm där ett hundratal klimataktivister i måndags blockerade riksdagen genom att spela döda.

Extinction Rebellion säger sig ägna sig åt fredliga protester i form av civil olydnad, i hopp om att förmå regeringar att ägna sig mer åt klimatfrågor.