Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Donald Trump talade under Världsekonomiskt forum i Davos i fjol. I år blir det ingen resa dit för presidenten och hans män.

Ingen USA-delegation i Davos

USA:s president Donald Trump ställer in hela den amerikanska delegationens resa till Världsekonomiskt forum i Davos nästa vecka. Anledningen är den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten.

"Av hänsyn till de 800 000 fantastiska amerikanska arbetare som inte får någon lön och för att säkerställa att hans stab kan göra sitt jobb har president Trump ställt in sin delegations resa", skriver hans pressekreterare Sarah Sanders i ett uttalande.

Trump hade redan för en vecka sedan ställt in sin egen resa, men då uppgavs att bland andra finansminister Steve Mnuchin och utrikesminister Mike Pompeo skulle åka till Davos för att företräda USA.

Under torsdagen drog Trump in representanthuset talman Nancy Pelosis möjligheter att använda flygplan för resor i tjänsten – så att hon inte kan genomföra sina planerade resor i närtid.

"Jag måste tyvärr informera dig om att din resa till Bryssel, Egypten och Afghanistan har skjutits upp med anledning av nedstängningen", skrev presidenten i ett brev som publicerades i sin helhet av Sarah Sanders i sociala medier.