Thiago Silva, före detta fotbollsspelare i Paris Saint-Germain, är en av dem som har fått sitt hem länsat på värdeföremål. Arkivbild.
Thiago Silva, före detta fotbollsspelare i Paris Saint-Germain, är en av dem som har fått sitt hem länsat på värdeföremål. Arkivbild. Bild: Angel Fernandez/AP/TT

Inbrottsliga i Paris länsade kändisars hem

Sju män och en kvinna har ställts inför rätta i Paris anklagade för att ha tagit sig in i kändisars hem och stulit smycken, klockor, kläder och andra värdeföremål för miljontals kronor.

ANNONS

En musiker, en stjärnkock, en medieprofil och två fotbollsspelare är några av dem som har fått sina hem i Paris länsade på värdeföremål. De åtta personer som nu ställs inför rätta tros ha tagit sig in i kändisarnas hem genom att bland annat klättra uppför byggnader och bryta sig in genom fönster.

En av dem som drabbats är stjärnbacken Thiago Silva då han spelade i fotbollslaget Paris Saint-Germain. När han återvände efter en match den 23 december 2018 upptäckte han att juveler och klockor till ett värde av omkring 12 miljoner kronor var borta.

Fångades på kamera

Övervakningskameror visade två män som klättrade uppför ett stuprör i Silvas hem och tog sig in genom en fransk balkong. Efter ett tag dök de upp igen på kamerabilderna med stöldgodset i en ryggsäck och en resväska som de tagit i huset.

ANNONS

Bara en månad tidigare hade en annan spelare den franska fotbollsklubben, Eric Maxim Choupo-Moting, fått sitt hem länsat på juveler och lädervaror värda sex miljoner kronor.

Hittade stöldgods

Även den franske programledaren Patrick Sebastien, rapartisten Elie Yaffa, kändiskocken Jean-Pierre Vigato samt en okänd, förmögen saudier tros höra till inbrottsoffren.

Polisutredningen ledde till två misstänkta. Genom telefonavlyssning och spaning kunde polisen sedan ringa in en grupp män i 20-årsåldern bosatta i en förort till Paris.

Vid ett tillslag i en kvinnas lägenhet i förorten Aubervilliers hittade polisen armband, ringar och klockor som tillhörde några av brottsoffren. De hittade också vapen, skottsäkra västar, en domkraft och en kofot. Dessutom hade kvinnan listor på kändisar och adresser till deras hem.

De åtalade nekade först till alla anklagelser, men det senaste året har några gjort vissa medgivanden. De sju männen anklagas för stöld och medlemskap i en kriminell organisation. Kvinnan åtalas också för att ha tillhört organisationen samt för olaga vapeninnehav och förvaring av stöldgods. Hon nekar till alla anklagelser.

ANNONS